Magische ring

Alle onderdelen die je in het rond haakt starten met een magische ring. Een magische ring is een ring van vasten waarbij je de draad vast trek en daardoor een mooi dicht start rondje hebt.

  1. Je vormt een ring met je garen waarbij de draad aan de linkerkant naar boven wegloopt langs de ring (daar is de draad dubbel). Je steekt de haaknaald door het gat van de ring en haalt de draad op die naar boven weg loopt (ligt aan de buitenkant van je haaknaald) onderlangs op en haalt deze door de ring.
  2. Je trekt die draad als lus naar boven en haalt aan de bovenkant van de ring de draad opnieuw op en trekt deze door de lus, je ring zit nu vast. Deze steek telt niet mee.
  3. Steek de naald door de ring, haalt de draad op, je hebt nu 2 lussen, vervolgens wikkel je de draad opnieuw om je haaknaald en trek je deze door de 2 lussen, dit is de eerste vaste van de ring.
  4. Haak het aantal vasten voor de ring zoals aangegeven in het patroon (meestal 6).
  5. Trek vervolgens het losse eind draad zachtjes aan. Je ziet dat de ring dichtschuift. Je ring is af en je kunt starten aan Toer 2.

Deze zijn misschien ook interessant…

Armen-Poten bewegen

Armen-Poten bewegen

Armen/poten op en neer bewegen. Om de voorpoten of achterpoten wat meer bewegingsruimte te geven naaien we ze niet...

Sjabloon Brandweerhelm

Sjabloon Brandweerhelm

Speciaal voor het maken van de brandweerhelm hebben wij een sjabloon (mal) gemaakt. Zorg ervoor dat je bij het printen...

Stokje haken

Stokje haken

Voor het haken van een stokje begin je de nieuwe toer met het opzetten van 3 lossen. Afhankelijk van het patroon...